Ballonvaart

Na telefonisch contact met de passagiers wordt er een datum, uur en plaats van opstijgen afgesproken. De plaats van opstijgen kan nog veranderen en zelfs uitgesteld worden naar latere datum omdat we afhankelijk zijn van de alles bepalende weersomstandig- heden die we niet in de hand hebben.
Eenmaal op het terrein krijgen de passagiers een korte briefing over het verloop van de vaart, veiligheids- instructies en landingsprocedure.
Dan wordt er gestart met het opbouwen van de mand, aankoppelen van de ballon en ventileren van de ballon met koude lucht.

 

Eenmaal de ballon voldoende geventileerd is wordt door de piloot via de branders de lucht in de ballon opgewarmd. Langzaam krijgt de ballon vorm en richt zich op.

 

Wanneer de ballon recht staat kan het avontuur pas echt beginnen voor de passagiers. De piloot vraagt hen om in de mand te stappen en na een paar keer branden gaan we met de voetjes van de grond en kan het magische avontuur in hogere sferen beginnen.

 

Na ongeveer 1u15’ word de landing ingezet. Na het landen wordt alles terug ingepakt en is het tijd voor de après-ballooning. Een gezellige babbel met hapjes en drank.


Magic Ballooning
Schoolstraat 22
9270 LAARNE
Tel: 09/369.69.64    GSM: 0478/57.01.18
E-mail: danny.van.eesvelde@telenet.be